ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Copiii de la grădiniţa din Cărpineni au primit Mărţişoare de la Ambasada României

18:41 | 01.03.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Copiii de la grădiniţa din satul Cărpineni, raionul Hînceşti, au dat astăzi startul sărbătorilor de primăvară împreună cu ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniţă, şi directorul Fondului de Investiţii Sociale din Moldova (FISM), Mircea Eşanu, comunică MOLDPRES.

Oficialii au ales să asiste la sărbătoarea dedicată Mărţişorului şi mamelor la instituţia preşcolară din Cărpineni care, după 16 ani, recent şi-a reînceput activitatea, în urma lucrărilor de renovare efectuate din grantul oferit de Guvernul României.

„Guvernul României a alocat şi alocă în continuare sume importante pentru acest program de reabilitare a unităţilor de învăţămînt. Prin acest proiect transmitem tuturor din această localitate că există speranţa unui viitor mai bun, care să ofere copiilor posibilitatea de a trăi într-o ţară europeană, în care toate regulile şi principiile sînt respectate”, a menţionat Daniel Ioniţă.

La rîndul său, Mircea Eşanu a subliniat că „pentru FISM, gestionarul fondurilor acordate de Guvernul României, acest proiect a fost deopotrivă o onoare, dar și o mare responsabilitate”. 

Pentru reparaţia grădiniţei din satul Cărpineni s-au alocat 2,9 milioane de lei. În total, pentru renovarea și dotarea grădinițelor din R. Moldova, Guvernul României a alocat 26 milioane de euro printr-un Program de asistență tehnică și financiară. Pînă în prezent, din fondurile statului vecin au fost reabilitate 832 de instituţii preşcolare.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17001675

img17001675

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!