ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Biblioteca Naţională a fost deschisă o expoziţie dedicată eroilor căzuţi în conflictul armat de pe Nistru

16:40 | 03.03.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Biblioteca Naţională a inaugurat astăzi expoziţia cu genericul „Secvenţe de la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova”,  informează MOLDPRES.

La eveniment au participat generalul Vasile Grosu, expertul militar, colonelul Andrei Covrig, directorul Centrului de Cultură şi Istorie Militară, colonelul Vitalie Ciobanu, bibliotecari, ostaşi ai Armatei Naţionale.

Directoarea Bibliotecii Naţionale, Elena Pintilei, a menţionat că expoziţia cuprinde peste 150 de cărţi, documente şi fotografii, care servesc drept mărturie a faptelor de eroism săvîrşite de participanţii la acţiunile pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei R. Moldova din primăvara-vara anului 1992.

La rîndul lor, generalul Vasile Grosu şi colonelul Andrei Covrig au vorbit despre confruntările sîngeroase care nu au putut fi evitate şi despre eroismul de care au dat dovadă compatrioţii noştri.

Directorul Centrului de Cultură şi Istorie Militară, colonelul Vitalie Ciobanu, a prezentat Cartea Memoriei, un omagiu adus eroilor care au căzut în luptele de la Nistru.

Potrivit datelor oficiale, în timpul acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova din primăvara-vara anului 1992 au decedat circa 300 de persoane.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 9 martie.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img17001733

img17001733

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!