ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanii moldoveni au avut evoluții modeste la Katowice Open

10:39 | 05.03.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. Judocanii moldoveni au avut evoluții modeste în prima zi de concurs la turneul internațional Katowice Open din Polonia, relatează MOLDPRES.

Mihail Doncilă (60 kg), Ion Mihailov (66 kg) și Ion Nacu (73 kg) au cedat în primele partide disputate. Norin Tătărescu și Cornel Andrieș, ambii la categoria de greutate pînă la 73 de kilograme, au cîștigat în runda inaugurală și au suferit înfrîngeri în următoarea etapă a turneului.

Astăzi se va încadra în concurs ultimul membru al lotului moldovean, Nicon Zaboroșciuc. El va concura la categoria de pînă la 81 de kilograme.

Liderii echipei naționale, Denis Vieru (66 kg) și Dorin Goțonoagă (81 kg), se pregătesc de turnul Grand Slam de la Baku (Azerbaidjan).

Cel mai bun judocan moldovean în perioada sovietică a fost Valentin Guțu, care a cucerit titlul de vicecampion european la categoria supergrea. După declararea independenței Victor Florescu a devenit vicecampion mondial, Victor Bivol a obținut bronzul la Mondiale și Europene, iar Marcel Trudov și Andrei Golban au devenit premianți la Europene. 

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17001761

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!