ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Stas Cernavca a devenit campion al Olimpiadei APSM la biliard

13:55 | 06.03.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Reporterul Stas Cernavca de la TV Noroc a cucerit ieri titlul de campion al Olimpiadei Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) la biliard, versiunea americană, relatează MOLDPRES.

El a cîștigat mai întîi seria sa, învingîndu-i cu scorul 2-0 pe campionul ediției precedente Arcadie Munteanu, apoi pe Dumitru Ciolacu, ambii de la PRO TV, Vadim Iutiș (Noroc TV), și făcînd egalitate (1-1) cu Ion Robu (MOLDPRES), după care l-a devansat în semifinală pe ziaristul independent Andrei Loghin, iar în finală l-a învins pe Vitalie Hadei de la Jurnal de Chișinău. ”Mi-am dorit să obțin încă un titlu și l-am cucerit”, a declarat campionul pentru mass-media la finele competiției.

Pe locul trei s-a situat Dumitru Ciolacu.

Biliardul a fost inclus în programul competițional al Olimpiadei APSM în urmă cu șase ani. Stas Cernavca a cîștigat al treilea titlu de campion. Învingători la edițiile precedente au mai devenit Arcadie Munteanu de la PRO TV (de două ori) și Mihail Sîtnic (Prime TV).

Biliardul a fost a doua probă din cadrul Olimpiadei ziariștilor. Prima – bowling-ul – a fost cîștigată de Sergiu Busuioc, șef de catedră la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. În programul competițional mai figurează turnee la baschet, badminton, șah, joc de dame, natație, fotbal, tenis de masă și tenis de cîmp.

Olimpiada APSM se desfășoară cu începere din anul 2000. Cele mai multe titluri de campioni - 3 - la o ediție le-au obținut Ion Robu (2000) și Arcadie Munteanu (2016).

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17001783

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!