ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de marți, 7 martie 2017

18:48 | 06.03.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII 

Curtea Constituțională a Moldovei va examina dacă corespunde Constituției excluderea persoanelor cu dizabilități mentale – declarate incapabile de către instanța de judecată – din lista beneficiarilor Serviciului ”Locuință protejată”.

Ora 11.00.

***

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Orele 9.00-11.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Consilierii prezidențiali Andrei Neguța și Maxim Lebedinschi vor susține o conferință de presă cu tema: ”Detalii referitor la amnistia migrațională a cetățenilor moldoveni pe teritoriul Federației Ruse”.

Ora 11.00, Reședința de Stat, str. N. Iorga, 23.

***

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene invită reprezentanţii mass-media la evenimentul de semnare a Acordului de grant, prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Japoniei privind implementarea Proiectului „Agricultura conservativă – dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Republica Moldova”.

Semnarea Acordului de grant va avea loc în Sala de conferinţe a MAEIE, la ora 10.30. Reprezentanţii mass-media vor putea intra în sală în intervalul orelor 10.00-10.25. După semnarea Acordului de grant, oficialii vor susţine un briefing de presă.

***

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova invită la evenimentul de prezentare a proiectelor UE recent semnate cu organizațiile societății civile în cadrul Programului „Măsurile de Promovare a Încrederii”.

Orele 11.00-15.00, Hotelul Codru.

***

Organizațiile Societății Civile semnatare a Apelului public cu privire la necesitatea creării unui Grup de lucru responsabil de elaborarea propunerilor de modificare a Codului electoral și a legislației conexe invită la conferința de presă: „Delegarea și limitele participării membrilor din partea organizațiilor neguvernamentale în grupul de lucru responsabil de elaborarea propunerilor de modificare a Codului electoral și a legislației conexe”.

Ora 11.00, sala de conferințe a Agenției de presă IPN, Casa Presei, str. Pușkin 22, of. 446.

***

Vicepreședintele Comitetului Afaceri Externe al Radei Supreme a Ucrainei, Igor Guz, invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Blocada Transnistriei: Noi scenarii din partea Ucrainei”.

Ora 14.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează, în perioada 7-9 martie 2017, o vizită de lucru în Republica Federală Germană, în cadrul căreia va avea întrevederi cu Președintele Bundestagului Prof. Dr. Norbert Lammert, cu oficiali din Bundestag și guvernul federal german, diaspora și potențiali investitori.

3. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Președintele Institutului de Standardizare din Turcia, Sebahittin Korkmaz, se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 5–8 martie, în cadrul căreia va avea întrevederi bilaterale cu conducerea Centrului Național de Acreditare MOLDAC, Institutului Național de Metrologie, Institutului de Standardizare din Moldova și altor instituții de stat.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!