ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ex-guvernatorul BNM a fost eliberat provizoriu sub control judiciar

11:26 | 07.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Leonid Talmaci, reţinut de către procurorii anticorupţie într-un dosar de escrocherie, a fost eliberat astăzi provizoriu sub control judiciar. Informaţia a fost confirmată pentru agenţie de către Vitalie Nagacevschi, avocatul ex-guvernatorului, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, o decizie în acest sens a fost luată de către magistraţii de la Judecătoria Buiucani, conform căreia Talmaci a fost plasat sub control judiciar pentru 15 zile. „Judecătorii au acceptat solicitarea avocaţilor din cauza stării de sănătate a fostului guvernator. Domnul Talmaci a fost eliberat pentru 15 zile, pînă pe 18 martie, după care se va decide dacă va mai rămîne sau nu în arest”, a spus Nagacevschi.

Fostul guvernator al BNM, Leonid Talmaci, a fost reținut de procurorii anticorupție și plasat în arest pentru 15 zile, potrivit deciziei din 3 martie a Judecătoriei Buiucani. Leonid Talmaci este acuzat de apartenență la un grup criminal organizat, specializat în escrocherii în proporții deosebit de mari, cauzarea de daune materiale prin înşelăciune sau abuz de încredere şi abuz în serviciu.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, este vorba de o grupare criminală care ar fi cauzat prejudicii de peste 15 milioane de lei Biroului Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule (BNAA). Banii ar fi fost sustrași de pe conturile Moldova Agroindbank şi Moldindconbank ale BNAA.

Dacă va fi găsit vinovat, Leonid Talmaci riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la 15 ani.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17001805

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!