ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ecaterina Jibric și Denis Țerna au cîștigat ”Cupa Federației” la tenis de masă

12:17 | 08.03.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 8 mar. /MOLDPRES/. Ecaterina Jibric din Chișinău și Denis Țerna (Dubăsari) au devenit cîștigătorii turneului de tenis de masă ”Cupa Federației”, desfășurat la sala specializată a Universității de Stat din Moldova, relatează MOLDPRES. 

Ecaterina Jibric și-a adjudecat primul loc, în special, după ce a învins-o într-un meci tensionat pe ocupanta locului trei, Ecaterina Șmîganovscaia (Dubăsari), campioană națională absolută anul trecut. Pe locul doi s-a clasat Tatiana Purice din Chișinău. 

Deținătoarea primului loc a avut o evoluție stabilă la toate cele patru turnee de calificare în componența selecționatei Moldovei. Ea s-a clasat pe locul doi la ”Top Moldova”, a cîștigat Cupa Moldovei și în urmă cu o săptămînă a devenit în premieră campioană națională. Talentata performeră este pregătită de Natalia Smirnova și Marc Granovschi. 

Denis Țerna a fost desemnat învingător la ”Cupa Federației” în urma criteriului suplimentar de departajare, deoarece a acumulat același punctaj ca și coechipierul Serjan Uzer – cîte 13 puncte fiecare. Victoria sa în clasamentul general a fost determinată de rezultatul înregistrat în meciul direct: 3-1 în favoarea lui Denis Țerna.  Pe locul tei s-a situat Victor Cîssa (Chișinău). 

Denis Țerna, Serjan Uzer, Ecaterina Jibric și Ecaterina Șmîganovscaia și-au asigurat în urma evoluțiilor la cele patru turnee de selecție în echipa națională dreptul de a participa la Campionatul Mondial, care se va desfășura în luna mai în Germania, și la Campionatul European, programat pentru septembrie în Luxemburg. 

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17001827

img17001827

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!