ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cererea pentru indexarea depunerilor băneşti ale cetăţenilor în BEM și plata acestora este efectuată de Poșta Moldovei

15:12 | 09.03.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștrii a operat astăzi mai multe modificări la o decizie din anul 2003 în vederea ajustării acesteia la Legea din 3 noiembrie 2016 ce prevede că recepţionarea cererilor pentru indexare şi plata sumelor indexate vor fi efectuate prin intermediul întreprinderii de stat ”Poşta Moldovei”, informează MOLDPRES.

Modificările și completările operate de Guvern precizează funcțiile Comisiei centrale pentru indexarea și modul de plată a sumelor indexate pentru depunerile bănești ale cetățenilor în Banca de Economii. De asemenea, este prevăzută modalitatea de depunere a cererilor pentru indexare de către cetățenii la oficiile și agențiile întreprinderii ”Poșta Moldovei”. 

Plata sumelor indexate a început în anul 2003, iar pînă la 16 octombrie 2015, data retragerii licenței Băncii de Economii, din mijloacele bugetului de stat au fost achitate beneficiarilor de indexare circa 690 milioane de lei.

În anul 2015, beneficiari de indexare conform Hotărîrii Guvernului din 16 iunie 2015 au fost deponenții născuți pînă în anul 1991 inclusiv, pentru plata sumei indexate aferente primei etape și deponenții născuți pînă în anul 1934 inclusiv, pentru plata sumei indexate aferente etapei a doua. Conform cererilor depuse pînă în anul 2015, suma indexată, ce urmează a fi achitată deponenților în etapa a doua constituie circa 720 milioane de lei.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!