ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAIA și AIPA au anunțat că restanțele la plata subvențiilor vor fi transferate fermierilor în timpul apropiat

16:49 | 09.03.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) și Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultura (AIPA) anunță că plata restanțelor pentru cererile de subvenționare depuse în 2016 va fi finalizată ”în timpul apropiat”, relatează MOLDPRES.

”În urma examinării și procesării a circa 97% din numărul total de dosare depuse la AIPA în anul 2016 și ajustării sumelor solicitate, în stadiu de finalizare a procedurilor de autorizare și achitare (inclusiv înregistrate deja la Trezorerie de Stat) mai rămîn circa 620 cereri, în sumă totală de circa 105 milioane de lei, care vor fi trecute în contul fermierilor in timpul apropiat”, se arată într-un comunicat al Serviciului de informare și comunicare cu mass-media al MAIA.

Odată cu intrarea în vigoare a Bugetului de Stat pentru 2017, ”AIPA a reluat procesul de achitare a cererilor anului 2016, rămase fără acoperire financiară, din cauza epuizării mijloacelor Fondului de subvenționare a producătorilor agricoli pentru anul 2016”. Comunicatul precizează că în 2016, AIPA a recepționat circa 4530 de cereri, în valoare brută de circa 640 milioane de lei. Din mijloacele rămase disponibile, în anul 2016, au fost achitate 1643 de solicitări, în sumă totală de circa 230 milioane de lei, iar pe parcursul lunilor ianuarie-februarie, curent, din alocațiile Fondurilor anului 2017, au fost achitate alte 231 milioane de lei, pentru circa 2100 cereri. Astfel, în total, pe contul producătorilor agricoli au fost trecute circa 461 milioane lei.

Anterior mai mulți fermieri s-au plîns că este tărăgănată achitarea restanțelor la cererile de subvenționare depuse în anul 2016.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan) 

img17001862

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!