ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost numiţi trei adjuncţi ai Procurorului General

16:58 | 09.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Procurorii Mircea Roşioru, Igor Popa şi Iurie Garaba au fost numiţi în funcţiile de adjuncţi ai Procurorului General. Anunţul a fost făcut astăzi de către Procurorul General, Eduard Harunjen, în cadrul unei conferinţe de presă, informează MOLDPRES.

Potrivit noii Legi cu privire la Procuratură, adjuncţii Procurorului General sînt numiţi în funcţie fără concurs, prin ordinul Procurorului General, cu acordul scris al Consiliului Superior al Procurorilor.

Eduard Harunjen a declarat că Mircea Roşioru va fi responsabil de Direcţia judiciară a Procuraturii Generale, Igor Popa – responsabil de Direcţia urmărire penală şi criminalistică şi Iurie Garaba – responsabil de Direcţia politici, reforme şi protecţia intereselor societăţii. „Atunci cînd am selectat candidaţii am ţinut cont de calităţile profesionale, constat că aceştia au o experienţă bogată în domeniile în care vor fi responsabili. La fel, am luat în calcul calităţile organizatorice ale candidaţilor, integritatea profesională, precum şi autoritatea pe care o au în rîndul procurorilor”, a afirmat Harunjen.

Mircea Roşioru are vîrsta de 37 de ani şi pînă în prezent a deţinut funcţia de șef al Direcţiei judiciare a Procuraturii Generale, fiind, începînd cu anul 2014, ales şi preşedinte al Consiliului Superior al Procurorilor.

Igor Popa are 40 de ani, şi-a început activitatea în organele Procuraturii în anul 1999, deţinînd pe parcurs mai multe funcţii în procuraturile sectoarelor Centru şi Rîşcani, şef al secţiei exercitare a urmăririi penale în cauze excepţionale a Procuraturii Generale, procuror pentru misiuni speciale, procuror al sectorului Rîşcani al capitalei, iar începînd cu anul 2015 a condus Procuratura mun. Chişinău.

Cel de-al treilea adjunct al Procurorului General - Iurie Garaba a fost reconfirmat în această funcţie.

Mandatul adjuncţilor Procurorului General se încheie odată cu cel al Procurorului General, însă aceştia continuă să-şi exercite atribuţiile pînă la numirea adjuncţilor noului Procuror General.

Conform noii Legi a Procuraturii, intrată în vigoare la 1 august 2016, Procurorul General îşi numeşte adjuncţii în timp de trei luni din momentul desemnării sale în funcţie.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17001870

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!