ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O grupare de traficanți de droguri a fost anihilată, într-o operațiune comună a Serviciului Vamal cu Procuratura

14:01 | 10.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Ofițerii serviciilor specializate ale Vămii în colaborare cu procurorii au anihilat o grupare infracțională specializată în contrabandă cu produse narcotice, în proporții deosebit de mari, introduse în țară prin intermediul coletelor poștale. Documentările pe acest caz au durat aproximativ trei luni, fiind inițiate în momentul depistării a 309 comprimate Ecstasy, expediate din Olanda, informează MOLDPRES cu referire la secția relații publice a Serviciului Vamal.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor de investigații speciale, angajați ai Serviciului Vamal au stabilit identitatea unuia dintre membrii grupării, la domiciliul căruia au fost operate percheziții, unde au fost depistate circa 170 grame de substanță narcotică de tip PVP și 22 g de XLR-11. Suspectul a fost reținut, fiindu-i incriminată săvîrșirea infracțiunilor de contrabandă și circulație ilegală a substanțelor narcotice în scop de înstrăinare, iar în cazul demonstrării culpabilității, acesta riscă închisoare pe un termen de pînă la 15 ani.

Acțiunea a fost sprijinită de către inspectorii chinologi ai Vămii și de  către polițiștii din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială ”Fulger”.

Cercetările sînt continuate în vederea identificării celorlalți membri ai grupării și atragerii acestora la răspundere conform prevederilor legislației în vigoare.

La începutul lunii martie procurorii şi ofiţerii de investigaţii ai sectorului Botanica de comun cu angajaţii Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău şi cu suportul BPDS “Fulger” a IGP au anihilat o grupare criminală, bine organizată şi specializată în comercializarea substanţelor narcotice de origine vegetală în proporţii deosebit de mari pe teritoriul capitalei. Poliția a ridicat ”cantităţi impunătoare de droguri vegetale, uscate şi fărîmițate în mai multe sacoşe, mijloace financiare precum şi telefoane mobile folosite în scopuri criminale”. Conform primelor informaţii grupul criminal intenţiona să comercializeze toate cantităţile de droguri depistate de poliţişti.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!