ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda de soluţii economice promovate de Guvern a fost discutată în cadrul unei şedinţe de lucru a PDM

13:46 | 13.03.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. Agenda de soluţii economice promovate de către Guvern a fost discutată astăzi în cadrul unei şedinţe tradiţionale de lucru a conducerii Partidului Democrat din Moldova (PDM). Anunţul a fost făcut de Prim-ministrul Pavel Filip, într-o conferinţă de presă, relatează MOLDPRES.

Potrivit Premierului, astăzi s-au examinat mai multe subiecte de actualitate. „Am solicitat sprijinul politic pentru susţinerea reformelor propuse şi întreprinse de către Guvern. Am informat colegii despre ultimele discuţii avute cu Fondul Monetar Internaţional şi acţiunile care trebuie întreprinse în continuare de Executiv şi, ulterior, susţinute de Parlament. Am discutat despre reforma sistemului de pensionare, despre indexarea şi valorizarea pensiilor care urmează să aibă loc la 1 aprilie curent. Un subiect important a fost şi proiectul „Prima Casă”, care va permite ca prima plată pentru procurarea locuinţei să fie mai joasă, la fel, ca şi dobînda pentru credit”, a spus Pavel Filip.

Şeful Cabinetului de miniştri a remarcat că un subiect aparte a reprezentat propagarea prin internet a unor atitudini distructive şi a suicidului în rîndul adolescenţilor şi tinerilor. „Atenția asupra acestui subiect este una sporită. Autoritățile statului, nemijlocit Guvernul, se ocupă de acest subiect de mai multe luni, poate chiar mai mult de un an. Vă asigur că se întreprind toate măsurile necesare pentru ca acest fenomen să nu ia amploare”, a specificat Filip.

De asemenea, Pavel Filip a afirmat că la Guvern s-a convenit aprobarea unui document de dezvoltare economică prin care să fie actualizată Strategia naţională de dezvoltare 2020. „Un subiect important a fost şi Reforma administraţiei centrale. Astfel, sîntem pe ultima sută de metri pentru a avea aprobarea politică în vederea iniţierii acestei reforme, care deja pe elemente separate a fost începută prin unificarea unor servicii”, a menţionat Premierul.

Acţiunile discutate la şedinţa de astăzi fac parte din Agenda de reforme pentru anul 2017-2018.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17001949

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!