ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de marți, 14 martie 2017

08:53 | 14.03.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisia politică externă și integrare europeană se va convoca în ședință.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Va avea loc conferința de încheiere a proiectului Twinning ”Suport pentru modernizarea serviciului public în corespundere cu cele mai bune practici ale UE”. 

Ora 13.00, Palatul Republicii.

***

La sediul Misiunii OSCE în Moldova se va desfășura întîlnirea de lucru a reprezentanţilor politici în procesul de reglementare transnistreană de la Chişinău şi Tiraspol, Gheorghe Bălan şi Vitalii Ignatiev. La eveniment vor asista reprezentanţii mediatorilor şi ai observatorilor din cadrul formatului „5+2”.

Ora 11.00.

***

Grupul Băncii Mondiale, în parteneriat cu Ministerul Economiei al Republicii Moldova, invită la prezentarea rezultatelor studiului Costul reglementării afacerilor 2016.

Ora 09.00, hotelul Radisson Blu Leogrand, sala Nistru.

***

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare invită reprezentanții mass-media  la prima ediție din acest an a Campaniei Sociale „Produse autohtone pentru copiii Moldovei”.

Ora 11.00, orașul Criuleni, str. Ștefan cel Mare 29, grădinița „Spicușor”.

***

Va continua şedinţa extraordinară a Consiliului municipal Chişinău.

Ora 10.00, sala de şedinţe a SA „Apă-Canal Chişinău”, str. Albişoara, 38.

***

Procuratura Generală invită mass-media la o conferinţă de presă în care vor fi anunţate rezultatele unei operaţiuni comune, a Procuraturii municipiului Chişinău şi Inspectoratului Naţional de Investigaţii, vizînd anihilarea unei grupări criminale, specializate în punerea ilegală în circulaţie a drogurilor, în scop de comercializare.

Ora 11.00, Procuratura Generală, str. Bănulescu Bodoni, 26.

***

Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” invită la ceremonia de semnare a Memorandumurilor de cooperare între partenerii proiectului „Școala Mea - responsabilizare socială pentru reforma educației din Republica Moldova”.

Ora 13.00, Guvern, sala de conferințe, intrarea din str. A. Pușkin, et. I.

***

În Sala de conferinţe a AIS MOLDPRES va avea loc conferinţa de presă cu genericul: ”Atitudinea partidului „Voinţa Poporului” faţă de adoptarea sistemului de vot uninominal”, organizată de Grupul de Iniţiativă pentru constituirea Partidului Politic „Voinţa Poporului”.

Ora 11.00, str. A. Puşkin, 22, Casa Presei, et. 2.

***

Asociațiile de turism din sectorul privat vor semna un Acord de colaborare privind constituirea unui Parteneriat pentru dezvoltarea sectorului de turism receptor din Moldova și reformarea acestuia.

Ora 10.00, sala de conferințe din incinta hotelului Jolly Alon, str. Maria Cibotari 37.

***

Platforma Demnitate şi Adevăr invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Planul Platformei Demnitate şi Adevăr privind deoffshorizarea ţării”.

Ora 11.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. A. Puşkin 22, of. 446.

***

Jean-Paul de Gaudemar, Rectorul Agenţiei universitare a Francofoniei (AUF) va efectua prima sa vizită oficială în Republica Moldova. Cu acest prilej, rectorul va prezenta reprezentanţilor universităţilor membre din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, R. Moldova, Rusia şi Ucraina noua strategie a Agenţiei.

Ora 10.00, ASEM, Sala Senatului, bloc A, etaj 3.

***

Institutul de Filologie al AŞM  invită la Conferinţa ştiinţifică consacrată împlinirii a 110 ani de la naşterea lui Mircea Eliade, scriitor, filozof, istoric al religiilor, publicist, și a 130 ani de la naşterea lui Ion Buzdugan, scriitor, culegător de folclor, traducător, publicist, membru și secretar al Sfatului Țării, deputat de Bălţi în Parlamentul României în opt legislaturi.

Ora 14.00,  Sala Mică a AŞM, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt nr. 1, et. II.

***

Societatea Civilă Tradițională invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Cultura morții din societatea moldovenească generează moda suicidului la tineri. Ultimele cazuri... Responsabilitatea bisericii, instituțiilor statului, societății... SOLUȚII”.

Ora 10.00, Agenţia de presă IPN.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene efectuează o vizită de lucru în Finlanda, în perioada 13-14 martie. 

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!