ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de miercuri, 15 martie 2017

09:18 | 15.03.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Orele 09.30 - 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Biroul permanent se va convoca în ședință.

Ora 14.00, Parlamentul Republicii Moldova, biroul 508.

***

Prim-ministrul va participa la inaugurarea Centrului de Excelență Tekwill.

Ora 10.00, Universitatea Tehnică a Moldovei, str. Studenților, nr. 9/11.

***

Premierul Pavel Filip va prezida şedinţa Cabinetului de miniştri.

Ora 15.00, Casa Guvernului, sala de şedinţe et. VI, str. A. Puşkin.

***

Ministerul Economiei și Agenția pentru Protecția Consumatorilor invită reprezentanții mass-media la o masa rotundă dedicată Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, care se sărbătorește în fiecare an la 15 martie.

Ora 10.00, sediul APC, et. 2, sala de ședințe.

***

Serviciul Fiscal de Stat invită la o conferință de presă cu genericul ”1 aprilie 2017 - reorganizarea Serviciului Fiscal de Stat”.

Ora 11.30, Inspectoratul Principal Fiscal de Stat, Constantin Tănase, 9.

***

Procuratura Generală invită la o şedinţă de lucru „off the record” în scopul consultării şi coordonării eforturilor într-o problemă sensibilă, de interes public sporit.

Ora 13.00, sala de şedinţe, et. 3, str. Bănulescu Bodoni, 26.

***

Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova invită reprezentanții mass-media la ședința în plen a Federației Sindicale a Educației și Științei.

Ora 10.00, Casa Sindicatelor, sala de ședințe, et. 1, str. 31 August 1989, 129.

***

Proiectul Energie și Biomasă organizează o vizită  pentru jurnaliști la Gimnaziul din satul  Bălțata, raionul Criuleni, care a renunțat la încălzirea cu gaze în favoarea celei cu biomasă, iar biocombustibilul este achiziționat de la un agent economic din localitate.

Ora 10.00, satul Bălțata, raionul Criuleni.

***

Peste 100 de reprezentanţi ai autorităţilor locale, precum şi asociaţiilor de băştinaşi (create în premieră în R. Moldova în 23 comunităţi), vor prezenta rezultatele primei campanii de colectare de fonduri „Cu drag pentru acasă”, prin care au determinat migranţii să contribuie la dezvoltarea localităţilor de origine.

Ora 09.30, Institutul Muncii, str. Zimbrului 10.

***

În perioada 15-18 martie curent, la Centrul “Moldexpo” se va desfăşura  Expoziţia internaţională specializată de maşini, echipamente şi tehnologii pentru complexul agroindustrial Moldagrotech (spring), ediţia a XXXII-a.

Ora 11.00, CIE „Moldexpo”.

***

La Chișinău va avea loc deschiderea oficială a Centrului de Excelență în domeniul TIC „Tekwill”, platforma educațională și hubul antreprenorial menit să amplifice rolul și potențialul industriei Tehnologiei Informației și Comunicațiilor din Moldova. 

Ora 09.00, str. Studenților 9/11.

***

Misiunea Norvegiană de Experţi pentru Promovarea Supremaţiei Legii în Moldova invită la conferinţa internaţională cu genericul: „Femeile şi minorii din detenţie – trecut, prezent ... dar viitor?”.

Ora 17.00, Teatrul Naţional “Mihai Eminescu”, sala mică.

***

Centrul de Investigații Jurnalistice și Asociația obștească „Centrul de Analiză și Prevenire a Corupție” invită la un club de presă la tema: „Cum a fost prevenită corupția în sistemul judecătoresc în perioada 2012-2016. Raport preliminar”.

Ora 14.00, Centrul de Investigații Jurnalistice, str. M. Kogălniceanu, 66, etajul IV.

***

Grupul de Inițiativă pentru constituirea Partidului Politic ”Voința Poporului” invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Atitudinea partidului ”Voința Poporului” cu privire la adoptarea sistemului de vot uninominal”.

Ora 10.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Mai mulți deputați PSRM vor susține o conferință de presă cu tema: “Propunerile Partidului Socialiștilor din Republica Moldova privind modificarea legislației în domeniul pensiilor”.

Ora 11.00, sediul PSRM, str. Columna 148/1.

***

Diametral Film, Igor Sadovski, P&P Studio şi Moldova-Film invită reprezentanții presei la premiera filmului ”FLUTULUS”.

Ora 17.00, Centrul Cultural ”Odeon”, str. Mihai Eminescu 55.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!