ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de joi, 16 martie 2017

18:55 | 15.03.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Parlamentului Andrian Candu va participa la deschiderea Conferinței Internaționale ”Consiliul Concurenței la 10 ani - evoluții, provocări, perspective”.

Ora 09.00, Palatul Republicii, str. M. Cebotari, nr. 16.

***

Parlamentul va inaugura expoziția de carte și fotografie „În memoria victimelor Holocaustului”, care ilustrează persecutarea şi exterminarea evreilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, inclusiv pe teritoriul actual al Republicii Moldova.

Ora 09.30, Parlamentul Republicii Moldova, holul de la parter, intrarea principală.

***

Comisia economie, buget și finanțe se va convoca în ședință.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Curtea Constituțională a Moldovei va examina dacă corespunde Constituției Legea finanţelor publice care stabilește răspunderea juridică pentru neexecutarea contractelor încheiate cu o instituție bugetară.

Ora 11.00.

***

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agenția de Dezvoltare Regională Nord, în parteneriat cu Agenția Cehă pentru Dezvoltare și Royal HaskoningDHV, organizează o conferință cu genericul „Guvernanța regională: principii, modele și instrumente de suport”.

Ora 10.00, Centrul de instruiri Keystone Moldova, str. Albișoara 42/1, Chișinău. ***

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene invită reprezentanţii mass-media la aniversarea a 25-a de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Japonia.

Ora 12.00, sala de conferinţe a ministerului, str. 31 August 1989, nr. 80.

***

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei invită la o întîlnire informală cu ministrul Stela Grigoraș. Tema discuției este ”Reforma sistemului de pensii: Intrarea în vigoare a noilor prevederi de la 1 aprilie 2017”. La eveniment vor participa reprezentanții Guvernului și Casei Naționale de Asigurări Sociale.

Ora 13.00, Creme de la Creme, str. Alexandru cel Bun 98A (intersecția cu strada Pietonală).

***

Ministerul Educației în colaborare cu Ambasada României în Republica Moldova invită la prima ediție a Galei de premiere a cîștigătorilor Concursului republican pentru elevi ”Limba noastră-i o comoară”.

Ora 13.00, Casa Guvernului, sala de ședințe de la parter, str. B. Bodoni.

***

Va avea loc conferința internațională „Consiliul Concurenței la 10 ani – Evoluții, Provocări, Perspective”.

Ora 9.00 (înregistrarea cu începere de la 8.00), Palatul Republicii, str. Maria Cebotari 16.

***

Partidul Acţiune şi Solidaritate, Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Liberal Democrat din Moldova invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Cu privire la acţiunile opoziţiei democratice de contracarare a manipulării opiniei publice de către guvernare pe subiecte de importanţă majoră” .

Ora 11.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Compania [imas] invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Barometrul Diasporei”.

Ora 12.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

În contextul zilelor de comemorare a Holocaustului, în cadrul Universității „Alecu Russo” din Bălți, va avea loc prezentarea filmului documentar „Pașaportul turcesc”. La eveniment este anunțată participarea E.S. Ambasadorul Turciei în RM, Hulusi Kılıç.

Ora 15.00, Sala Polivalentă, corpul administrativ, Universitatea de Stat „Alecu Russo”, str. Pușkin, 38.

*** 

În perioada 15-18 martie curent, la Centrul “Moldexpo” se desfăşoara Expoziţia internaţională specializată de maşini, echipamente şi tehnologii pentru complexul agroindustrial Moldagrotech (spring), ediţia a XXXII-a.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!