ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regina Elisabeta a II-a a promulgat legea ce permite premierului britanic să declanșeze procedura oficială de ieșire din UE

13:14 | 16.03.2017 Categorie: Externe

Londra, 16 mar. /MOLDPRES/. Regina Elisabeta a II-a a acordat oficial joi prerogative premierului britanic Theresa May pentru a declanșa negocierile de ieșire din Uniunea Europeană, promulgînd legea adoptată de parlamentul de la Londra luni seară, informează Reuters, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

Anunțul, făcut în parlament de președintele acestei instituții, John Bercow, confirmă faptul că Theresa May poate declanșa procedura oficială de „divorț” de Uniunea Europeană în orice moment.

Totuși, un purtător de cuvînt al șefei executivului britanic a lăsat să se înțeleagă luni că, cel mai probabil, o astfel de decizie ar urma să fie luată către sfîrșitul lunii, și nu în următoarele zile.

(Editor A. Răileanu)

img17002070

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!