ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip s-a întîlnit cu Ambasadorul Japoniei la Chișinău

17:21 | 16.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

În cadrul dialogului, Premierul a transmis mulțumiri Guvernului de la Tokyo pentru suportul și asistența tehnică acordată Republicii Moldova în mai multe sectoare, printre care: sănătate, cultură, economie și mediu. Totodată, Pavel Filip a remarcat că Japonia este al treilea cel mai mare donator al țării noastre. „Am toată încrederea că odată cu deschiderea misiunilor diplomatice, relațiile noastre vor deveni și mai dinamice. Vă mulțumesc pentru atitudinea și dinamismul de care dați dovadă personal în exercitarea mandatului de Ambasador”, a declarat Pavel Filip.

La rîndul său, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova a transmis Premierului Pavel Filip un mesaj de felicitare din partea Prim-ministrului nipon cu prilejul marcării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale. De asemenea, diplomatul japonez a remarcat că asistența oferită Republicii Moldova vine să susțină eforturile de îmbunătățire a nivelului de trai al cetățenilor.

Oficialii au vorbit, de asemenea, despre dezvoltarea sectorului agricol din țara noastră. Ambasadorul Japoniei la Chișinău a menționat că pe 7 martie a.c., a fost semnat un Acord de grant, în valoare de aproximativ 5 milioane dolari SUA, pentru implementarea Proiectului „Agricultura conservativă – dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Republica Moldova”. În context, Premierul Pavel Filip a accentuat că este foarte important ca agricultorii să utilizeze tehnica modernă în activitatea lor, pentru a asigura competitivitatea ramurii.

img17002086

img17002086

img17002086

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!