ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de vineri, 17 martie 2017

17:56 | 16.03.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Parlamentul va găzdui Masa rotundă „Comemorarea Holocaustului în Republica Moldova: progrese și perspective”.

Ora 09.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Parlamentul se va convoca în ședință plenară.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va participa la ceremonia de înmînare a diplomelor de master absolvenților Academiei de Administrare Publică.

Ora 10.00, Academia de Administrare Publică, str. Ialoveni 100.

***

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare de comun cu Misiunea Înalților Consilieri UE invită la masa rotundă: „Îmbunătățirea condițiilor de muncă și a standardelor de viață în zonele rurale din Moldova. Dezvoltarea rurală – abordări și perspective”.

Ora 09.00, CIE „MOLDEXPO”, pavilionul central, sala de conferințe.

***

Ministerul Educației și Centrul de Excelență în Industria Ușoară invită la lansarea publică a procesului de reconstrucție a Centrelor de Excelență cu investiții totale de circa 100 milioane de lei, acordați de Uniunea Europeană în cadrul Programului de Suport Bugetar pentru modernizarea învățământului profesional tehnic  din R. Moldova.

Ora 11.00, Centrul de Excelență în Industria Ușoară, str. Nicolae Costin, 55.

***

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică anunță convocarea unei ședințe publice la care vor fi examinate și propuse aprobării solicitările titularilor de licență din sectoarele energetice, de aprobare și ajustare a tarifelor la serviciile de producere, furnizare și distribuție a energiei electrice și a energiei termice.

Orele 09.00-15.30, ANRE, str. Columna 90.

***

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale invită la conferința de presă cu genericul: „Prezentarea unor rezultate pe domeniul contracarării traficului de persoane”.

Ora 10.00, PCCOCS, sala de conferințe.

***

Camera de Comerţ şi Industrie invită mass media la conferință de presă privind organizarea și desfășurarea Expoziției ”Republica Moldova prezintă” la Ploiești, România din perioada 27-29 aprilie 2017.

Ora 10.00, CCI, et.2, sala de şedinţe, bd. Ştefan cel Mare, 151.

***

Serviciul Fiscal de Stat va desfășura un nou ciclu de instruiri a tinerei generații în domeniul fiscalității.

Ora 11.30, Universitatea Academiei de Științe a Moldovei, str. Academiei 3/2, blocul central.

***

Oficiul Băncii Mondiale la Chișinău va desfășura la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți consultările publice „Cadrul de Parteneriat cu Țara pentru anii 2017-2021”.

Ora 11.30, Sala Polivalentă a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, str. Pușkin nr.38).

***

Organizația Națiunilor Unite din Moldova invită la evenimentul public de lansare a Parteneriatului ONU pentru Diversitate 2016-2018, ediția a II-a.

Ora 10.00, Centrul de Business "Le Roi", Sala de conferințe, et. 2.

***

La Academia de Științe a Moldovei va avea loc Masa rotundă cu genericul ,,Sistemul electoral din Republica Moldova: oportunități de reformă".

Ora 10.00, AȘM, Sala Mică, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, I, et. II.

***

Fundația Est Europeană invită la ceremonia de premiere a companiilor învingătoare în cadrul ediției a treia a concursului „Operator Alimentar Responsabil”. În cadrul evenimentului, vor fi desemnate ZECE cele mai responsabile companii din domeniul alimentar.

Ora 16.00, hotelul Codru, sala Courtyard, str. 31 August 1989, 127.

***

Institutul pentru Politici și Reforme Europene, cu susținerea Fundației pentru o Societate Deschisă, organizează prima audiere publică pe subiectul reformei administrației și serviciilor publice, în cadrul căreia se va discuta propunerea de lichidare a Direcţiei agricultură şi alimentaţie și Direcția socio-ecologică a municipiului Chișinău.

Orele 10.00-12.00, sala de ședințe nr.15 a Primăriei municipiului Chișinău, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt 83.

***

Coaliția ” Fără Bariere” a organizațiilor persoanelor cu dizabilități invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Autoritățile municipale se fac vinovate pentru nerespectarea normativelor în construcție în cadrul lucrărilor de reparație capitală a str. Vasile Alecsandri, Constantin Negruzzi și  bd. Ștefan cel Mare și Sfînt”. (Hotărârea Judecătoriei sectorului Buiucani din  19.09.2016).

Ora 10.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Brandurile autohtone „Sekana” și „Katea Gri” alături de donatorii externi Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională și Guvernul Suediei prin Proiectul de Competitivitate din Moldova,  invită reprezentanții mass-media la un tur de presă în incinta fabricii Sekana și Katea Gri.

Ora 14.00, satul Ciorescu, mun. Chișinău, str. Cantemir, 14.

***

Cu prilejul aniversării a 25-a de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre R. Moldova şi Japonia, Ambasada Japoniei invită la prima ediţie a Festivalului filmului japonez, care se va desfășura în perioada 17-18 martie.

Ora 18.00, Centrul Cultural Odeon.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!