ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ungaria va finaliza pînă la sfîrșitul lui mai a doua linie a gardului la frontiera cu Serbia, anunță Orban

10:52 | 17.03.2017 Categorie: Externe

Budapesta, 17 mar. /MOLDPRES/. Ungaria va finaliza cea de-a doua linie a gardului de la frontiera cu Serbia pînă la sfîrșitul lunii mai, ceea ce îi va permite să prevină orice nou val de migrație dinspre Turcia, a declarat vineri prim-ministrul Viktor Orban, la postul public de radio, transmit Reuters și MTI, preluate de AGERPRES și MOLDPRES.

"Locuitorii Austriei și Germaniei pot dormi liniștiți pentru că Ungaria va proteja granițele externe ale Uniunii Europene", a afirmat Orban la Radio Kossuth.

Potrivit șefului guvernului de la Budapesta, Uniunea Europeană a comis o greșeală bazîndu-se exclusiv pe Turcia pentru stoparea migrației, în timp ce critica Ankara.

"Cu certitudine, nu este o politică inteligentă să ne plasăm toată siguranța în mîinile turcilor și, în același timp, să continuăm să-i sîcîim, să-i criticăm pentru că nu sînt suficient de democrați (...) și să generăm conflicte cu ei", a declarat Viktor Orban.

El a afirmat că astfel se explică de ce a cerut anterior construirea "cu toată forța" de garduri la frontiere cît timp acordul cu Turcia cu privire la stoparea migrației era în vigoare.

(Editor L. Alcază)

img17002096

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!