ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primarul oraşului Basarabeasca a fost reţinut pentru neglijenţă în serviciu

13:59 | 17.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Primarul orașului Basarabeasca a fost reţinut astăzi pentru neglijenţă în serviciu, după ce nu ar fi întreprins acţiunile necesare pentru a preveni exploatarea sexuală a unei minore din localitate, informează MOLDPRES.

Reţinerea a avut loc în urma mai multor percheziţii efectuate de procurori la domiciliul şi biroul primarului.

Potrivit Serviciului de presă al Inspectoratului Naţional de Investigaţii, „forţele de ordine au stabilit că în perioada anilor 2015-2016, un bărbat de 45 de ani, domiciliat în oraşul Basarabeasca, a profitat de faptul că fiica sa minoră de 13 ani, se afla în îngrijirea sa, impunînd-o să presteze periodic servicii sexuale contra plată. În pofida cazurilor de abuz semnalizate în adresa autorităților primăriei oraşului Basarabeasca, acestea nu au inițiat măsuri de prevenire a cazului dat, favorizînd săvîrşirea acțiunilor ilicite de suspect în privința minorei”, a comunicat sursa citată.

Tot pe acest caz, a fost reţinut anterior tatăl victimei și doi bărbați, care au întreținut relații sexuale cu minora. În prezent cei trei se află în arest.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă închisoare de la 2 pînă la 20 de ani.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!