ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul general al NATO a făcut apel la Turcia și Austria să-și rezolve disputa diplomatică

15:11 | 17.03.2017 Categorie: Externe

Copenhaga, 17 mar. /MOLDPRES/. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut apel vineri la Turcia și Austria să-și rezolve disputa diplomatică care a dus la blocarea unor programe de cooperare ale Alianței, relatează AGERPRES și MOLDPRES citînd agenția Reuters.

Austria, care nu este membră a NATO, dar cooperează cu Alianța Nord-Atlantică, s-a aflat în prima linie a apelurilor anul trecut de oprire a negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană.

Viena s-a pronunțat de asemenea împotriva participării unor politicieni turci la mitinguri în țările europene.

Turcia, țară membră a NATO, s-a retras din unele programe de cooperare ale Alianței, spunînd că demersul vizează doar Austria.

''Este o situație foarte nefericită și aceasta înseamnă că unele programe nu pot fi lansate... Facem un apel puternic la ele (Turcia și Austria) s-o rezolve, pentru a nu exista consecințe negative pentru cooperare'', a declarat Stoltenberg presei în cursul unei vizite în capitala daneză, Copenhaga.

(Editor L. Alcaza)

img17002115

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!