ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Pavel Filip va efectua o vizită de lucru în România

15:31 | 17.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, în contextul vizitei sale de lucru în România, care va avea loc pe 23 martie, la Piatra Neamţ, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

Cei doi oficiali au reiterat subiectele de interes comun care vor fi incluse pe agenda bilaterală, printre care: proiectele din domeniul economic, energetic, social, al educaţiei, finanţelor, justiţiei şi al afacerilor interne. O atenţie aparte va fi acordată subiectului de interconectare energetică dintre cele două state.

În context, Premierul a menţionat relaţiile bilaterale foarte bune dintre Republica Moldova şi România şi sprijinul constant oferit de statul vecin. „România ne-a dat o mînă de ajutor exact în momentul în care Republica Moldova avea cea mai mare nevoie. Datorită asistenţei financiare şi a utilizării eficiente a acesteia, am reuşit să deblocăm finanţările externe şi să depăşim criza în care s-a pomenit ţara noastră în anul 2015”, a spus Pavel Filip. 

În altă ordine de idei, Prim-ministrul l-a informat pe diplomatul român despre agenda de reforme a Guvernului şi domeniile de conlucrare dintre cele două ţări în acest sens. Totodată, Pavel Filip a subliniat că la Chişinău există toată deschiderea şi determinarea de a schimba lucrurile, astfel ca parcursul european al ţării să devină ireversibil. 

La rîndul său, Ambasadorul României la Chişinău a reconfirmat disponibilitatea ţării sale de a susţine parcursul nostru european: „Republica Moldova este o prioritate strategică în politica externă a României şi sîntem gata să vă ajutăm în atingerea obiectivului de integrare europeană a ţării”.

img17002117

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!