ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moțiunea simplă împotriva ministrului Transporturilor a fost respinsă de Parlament

18:02 | 17.03.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Majoritatea parlamentară a respins astăzi moțiunea simplă inițiată de deputații socialiști împotriva ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, informează MOLDPRES.

Potrivit autorilor moţiunii, ministrul Transporturilor s-ar face vinovat „de situaţia dezastruoasă din domeniul feroviar, întrucît angajaţii de la Calea Ferată din Moldova nu şi-ar fi primit salariile de jumătate de an, iar Agenţia Naţională a Transportatorilor Auto ar avea nevoie de o reformă urgentă”. 

În timpul prezentării raportului, ministrul Transporturilor a calificat acuzaţiile deputaţilor socialişti drept nefondate. „Timp de un an jumătate, datoriile instituţiei s-au redus cu 89 de milioane lei. Au fost elaborate două planuri anticriză, pe termen mediu, care urmează să fie aprobate. Potrivit documentelor, instituţia va fi organizată în trei întreprinderi care se vor ocupa de: gestionarea infrastructurii feroviare, transportul de pasageri şi transportul de mărfuri, fapt ce va duce la reformarea instituţiei şi creşterea economică”, a spus Chirinciuc.

Oficialul a specificat că în prezent sînt achitate salariile angajaţilor pentru luna noiembrie 2016. „Problema salarizării de la Calea Ferată este una foarte veche, datoriile fiind acumulate de ani de zile, de aceea este nevoie de timp şi de identificarea unei soluţii viabile pentru hotărîrea acestei probleme”, a menţionat Chirinciuc.

În urma dezbaterilor, moţiunea simplă împotriva ministrului Transporturilor a fost respinsă, după ce nu a întrunit numărul necesar de voturi din partea parlamentarilor.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17002122

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!