ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost desemnați campionii naționali la lupte libere

18:34 | 17.03.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Campionii naționali la lupte libere, ediția 2017, au fost desemnați astăzi la sala specializată a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, relatează MOLDPRES.

Pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat: Alexandru Chirtoacă (58 kg), Gheorghe Chicioiu (61 kg), Maxim Perpeliță (65 kg), Mihail Sava (70 kg), Evgheni Nedealco (74 kg), Dumitru Balaur (84 kg), Nicolae Ceban (97 kg) și Alexandru Romanov (120 kg).

Vedeta turneului, Mihail Sava, premiant la Mondiale, și-a adjudecat relativ lejer titlul în meciul final disputat cu Constantin Țonu. Scor, 8-0. Dumitru Balaur a devenit campion după o dispută finală tensionată în compania lui Ion Gurmuzachi. El a condus cu 1-0, apoi a cedat cu 3-4 după care a urmat un veritabil tur de forță cu o suită de procedee finalizate și gongul final a consemnat victoria sa cu scorul 9-4. ”Mă bucur mult. Este un luptător dotat cu bune calități fizice și sîrguincios”, a declarat pentru agenție la finele campionatului antrenorul învingătorului, Constantin Cobîleanu din Călărași.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta. El este dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17002124

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!