ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber a fost operat în Germania

09:44 | 19.03.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Cel mai bun luptător moldovean de stil liber, Petru Marta (65 de ani) a fost operat la genunchi la o policlinică din Germania, transmite MOLDPRES.

”Operația s-a încheiat cu succes. Urmez acum refacerea”, a declarat pentru agenție performerul. Potrivit președintelui Federației Moldovenești de Lupte, Victor Peicov intervenția chirurgicală a fost posibilă grație prietenilor lui Petru Marta. ”L-au ajutat financiar prietenii săi, un grup de luptători care sînt legitimați în campionatul Germaniei”, a spus oficialul.

Petru Marta activează la Liceul Republican cu Profil Sportiv, secția lupte feminine.

El este dublu campion european (1977, 1978), premiant la Mondiale (1978), categoria de greutate pînă la 74 de kilograme, campion al Uniunii Sovietice (1976), al Spartachiadei popoarelor din URSS (1975). ”Ași fi devenit, la sigur, și medaliat olimpic în 1980, dar oficialii de la fostul Comitet republican pentru cultură fizică și sport mi-au refuzat o rugăminte minoră – instalarea unui număr de telefon în apartament, suferisem și o accidentare la mînă, m-am enervat și am abandonat sportul de performanță. Regret acest gest, dar eram în ajunul Jocurilor Olimpice de la Moscova la limita resurselor fizice și morale, iar susținerea necesară nu o aveam”, a declarat pentru agenție performerul.

Petru Marta urmează să revină la Chișinău săptămîna viitoare.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17002133

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!