ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Coreea de Nord a testat un nou motor de rachetă în prezența lui Kim Jong-un

11:48 | 19.03.2017 Categorie: Externe

Phenian, 19 mar. /MOLDPRES/. Coreea de Nord a efectuat un test al unui motor cu mare forță de tracțiune recent dezvoltat la cosmodromul de la Tongchang-ri, iar liderul Kim Jong-un a declarat că testul încununat de succes reprezintă o "nouă naștere" a industriei de rachete, a informat duminică presa oficială de la Phenian, potrivit REUTERS, preluată de AGERPRES și MOLDPRES.

Motorul va ajuta țara să atingă capacitatea de lansare a unui satelit de clasă internațională, a scris agenția KCNA, adăugînd că a fost probabil testul unui nou motor pentru rachetele cu rază lungă de acțiune.

"Lumea își va da seama în curînd de semnificația victoriei istorice pe care am semnat-o astăzi", a declarat liderul regimului comunist, citat de AFP.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!