ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Belgia va aloca încă 30 de milioane de euro pentru lupta contra terorismului

09:48 | 20.03.2017 Categorie: Externe

Bruxelles, 20 mar. /MOLDPRES/. Belgia va aloca încă 30 de milioane de euro pentru lupta contra terorismului, a spus premierul Charles Michel, duminică, într-o dezbatere televizată, transmite Xinhua, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

Potrivit lui Michel, poliția și sistemul de securitate vor primi 15 milioane de euro, în timp ce justiției îi vor fi atribuite alte 15 milioane.

În ultimii doi ani, Belgia a alocat deja 600 de milioane de euro în lupta împotriva terorismului.

Michel a admis totodată că sprijinul pentru victimele atacurilor teroriste de la Bruxelles nu a fost destul de eficient.

"Am realizat că într-un anume număr de cazuri, nu în toate, într-adevăr nu a existat suficientă pro-activitate și urmărire individuală a cazurilor în funcție de situația fiecărei victime. Trebuie să fim modești și să admitem că nu a funcționat pe cît de bine ar fi trebuit", a recunoscut premierul belgian.

(Editor L. Alcază)

img17002143

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!