ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Parlament vor fi organizate audieri privind progresele și provocările în domeniul energetic

12:04 | 20.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. Implementarea legislației în domeniul energetic va fi discutată în cadrul unor audieri organizate la Parlament. La discuții vor participa reprezentanți ai Parlamentului, Ministerului Economiei, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică și diplomați, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Audierile cu genericul ”Progres și provocări în implementarea cadrului legal în domeniul energetic” sînt organizate la inițiativa Președintelui Parlamentului, Andrian Candu.

Raportorii vor prezenta informații despre transpunerea Pachetului legislativ energetic III și planul de acțiuni privind implementarea acestuia.

Ministerul Economiei se va referi la implementarea proiectelor de infrastructură energetică, achiziționarea energiei electrice la prețuri competitive și suportul necesar din partea Parlamentului pentru avansare. Totodată, ANRE va prezenta informații despre ajustarea tarifelor în contextul acoperirii costurilor și recuperării devierilor tarifare acumulate de către operatori. În cadrul audierilor va fi discutat și nivelul de pregătire a cadrului legal secundar pentru implementarea Legii privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile.

Audierile vor avea loc marți, 21 martie 2017, începînd cu ora 11.00.

img17002147

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!