ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Construcţia locuințelor sociale din raionul Leova urmează să fie finisată în luna august 2017

16:37 | 20.03.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. Construcția complexului locativ cu 92 de apartamente, destinate persoanelor nevoiașe din raionul Leova, urmează să fie finalizată în luna august 2017, informează MOLDPRES.

Potrivit ministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, care a inspectat astăzi șantierul de construcție din orașul Leova, la moment, lucrările sînt efectuate în proporție de 75 la sută. ”Conform graficului de execuție, lucrările au avansat mult, iar apartamentele vor fi finalizate cu jumătate de an mai devreme decît a fost planificat. E salutabilă atitudinea antreprenorului de a-și onora obligațiile contractuale mai devreme decît data stabilită. Vom monitoriza calitatea lucrărilor efectuate și vom stărui ca să fie conforme normelor și legislației în domeniu", a subliniat Vasile Bîtca. 

Costul total al proiectului din Leova constituie aproximativ 3,44 mln de euro. Proiectul este realizat cu suportul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE). Din suma totală 65% au fost oferite de BCE, iar alte 35% reprezintă contribuția, inclusiv nefinanciară, a autorităților publice locale. Apartamentele sînt finisate la „cheie", dotate cu blocuri sanitare, aragaz, sisteme de încălzire autonomă cu cazane electrice, geamuri termopan, uși interioare, pereți și tavane zugrăvite, gresie, laminat sau linoleum. 

(Reporter A. Mardare, editor L. Alcază)

img17002158

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!