ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

214 de judocani au participat la campionatul național de cadeți

18:08 | 20.03.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. 214 sportivi au concurat la ediția din anul curent a campionatului național de judo (cadeți), care s-a desfășurat în weekend la sala specializată a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS), relatează MOLDPRES.

La festivitatea de deschidere au participat ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu, rectorul USEFS Veaceslav Manolachi, vice-campionul mondial Victor Florescu, noul secretar general al Federației naționale de profil, Valeriu Duminică și antrenorul lotului național Veaceslav Bacal. În debutul campionatului, lui Eugen Matveiciuc (81 kg), care a devenit anul curent premiant la două etape ale Cupei Europei, i-a fost înmînat un trofeu special.

”Mizez pe el și pe viitor. Muncește mult și este talentat”, a declarat pentru agenție antrenorul Veaceslav Bacal. ”Concurența cea mai mare a fost înregistrată la categoria de greutate pînă la 66 de kilograme. Premianții acesteia au toate șansele să se impună și la turneele internaționale. Mă refer la Petru Pelivan, Bogdan Jizdan, Adrin Crîjanovschi, Marc Latîșev. De asemenea, sper că vor plusa în continuare Adin Ahmetov și Elisei Vasilachi, ambii la categoria de greutate pînă la 55 kilograme”, a adăugat tehnicianul. 

Cel mai bun judocan moldovean în perioada sovietică a fost Valentin Guțu, care a cucerit titlul de vice-campion european la categoria supergrea. După declararea independenței, Victor Florescu a devenit vice-campion mondial, Victor Bivol a obținut bronzul la Mondiale și Europene, iar Marcel Trudov și Andrei Golban au devenit premianți la Europene. 

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17002163

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!