ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tineri din Cahul au fost instruiţi să realizeze filme documentare

15:37 | 21.03.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/.  Cinci filme documentare de interes local au realizat tineri din Cahul în cadrul unui program social, lansat în luna ianuarie şi care s-a încheiat recent, transmite MOLDPRES.

“Primul meu film documentar: comunitatea în imagini” este un proiect constituit dintr-o serie de cursuri practice destinate formării de abilităţi în domeniul cercetării de teren, documentării sociale, precum şi în domeniul vizualului, inclusiv tehnici şi metode de filmat, editat şi fotografiat. Acesta reprezintă un model de educaţie nonformală, susţinut de o asociaţie parteneră din România.

Printre subiectele abordate de tinerii cahuleni s-au regăsit violenţa manifestată în spaţiul public, indiferenţa societăţii, migraţia părinţilor şi influenţa fenomenului asupra educaţiei copiilor, problema animalelor hoinare, cazurile de agresiune, lipsa în localitate a condiţiilor necesare pentru odihna tinerilor, imaginea cadrelor didactice etc.

Potrivit organizatorilor, proiectul se adresează şi părinţilor, profesorilor, societăţii civile, autorităţilor locale, cetăţenilor activi din Cahul care sînt invitaţi să identifice zonele vulnerabile ale comunităţii, ce ar putea ulterior să fie elucidate în scurtmetraje documentare.

Lucrările proiectului vor fi prezentate în cadrul Festivalului internaţional de film documentar MOLDOX, desfăşurat în septembrie la Cahul, indică gazetadesud.md. 

Programul “Primul meu film documentar: comunitatea în imagini” a fost implementat de Centrul Contact-Cahul în colaborare cu Asociaţia VIRA din România şi Liceul teoretic “Ion Creangă” din Cahul. Suportul financiar pentru realizarea proiectului vine din partea Fundaţiei Soros-Moldova.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17002188

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!