ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Școala Națională de Box din Grimăncăuți va fi renovată și eficientizată energetic

15:17 | 21.03.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Peste 150 de elevi de la Şcoala Naţională de Box din satul Grimăncăuți, raionul Briceni, vor avea o școală complet reabilitată și eficientizată energetic, datorită unui proiect, ce va fi finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Costul total al proiectului este de circa 6 mln de lei, informează MOLDPRES. 

În context, Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor a precizat că prioritățile proiectelor de dezvoltare regională ce se referă la îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice au fost discutate, astăzi, în cadrul unei ședințe desfăşurate la MDRC. 

"Prin realizarea  acestui proiect ne propunem să îmbunătățim condiţiile pentru tinerii sportivi ai Școlii Naționale de Box prin renovare, termoizolare și utilizare a tehnologiilor energo-eficiente. În acest an pentru efectuarea lucrărilor vor fi alocați circa 3 mln de lei din Fondul Național de Dezvoltare Regională", a comunicat viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatol Usatîi, în cadrul discuțiilor cu specialiștii ministerului. Viceministrul a mai precizat că vor fi efectuate lucrări de izolare termică a tavanelor și pereților, vor fi instalate uși și ferestre eficiente energetic, precum și un nou sistem de încălzire și ventilare.  

De asemenea,  în cadrul ședinței au fost discutate toate proiectele de dezvoltare cu referire la îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice. Astfel, s-a vorbit despre unele clădiri sociale din Briceni, Drochia, Edineț, Anenii Noi, Orhei, Șoldănești și Cantemir  la care în acest an vor fi inițiate lucrări de renovare și termoizolare. În acest sens, s-a menționat că din cele 29 de proiecte noi inițiate în anul curent, șapte au scopul de a reduce consumul de energie termică și cheltuielile operaționale pentru întreținerea clădirilor.  

(Reporter A. Mardare, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!