ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un grup criminal din stînga Nistrului va sta la închisoare pentru tentativă de omor şi omor

12:05 | 22.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Cinci persoane, cu vîrste cuprinse între 17 şi 30 ani, printre care şi o femeie, au fost declarate ieri vinovate de instanţa de judecată din autoproclamata rmn de tentativă de omor şi omor. Fiecare din membrii grupului criminal, în funcţie de gravitatea faptelor comise, a fost condamnat la ani grei de puşcărie, transmite MOLDPRES cu referire la surse electronice.

Potrivit datelor anchetei, la finele verii anului 2015 unul dintre criminali a iniţiat o schemă de înşelăciune, ce prevedea “acapararea banilor, primiţi în calitate de credite de la băncile transnistrene”. “Pentru realizarea acestui scop, el a adunat o grupare, care urma să se ocupe de căutarea viitoarelor victime ale înşelăciunii. În gruparea respectivă a fost atras şi un tînăr de 17 ani”, indică anchetatorii din stînga Nistrului.

Ulterior, în urma unor neînţelegeri ce au apărut între membrii grupării, acest tînăr a fost acuzat de trădare, dezvăluind miliţiei planurile criminale. Tînărul a fost bătut cu bestialitate, iar după ce a recunoscut colaborarea cu organele de drept a fost omorît de foştii complici.

“Deoarece minorul a fost orfan, dispariția lui nu a fost alertată de nimeni. Despre omor s-a aflat după patru luni, cînd femeia, complice la crimă, a mărturisit miliției, invocînd mustrări de conștiință”, se mai arată în dosarul penal.

La 5 martie 2016 a fost descoperit cadavrul tînărului, iar patru membri ai grupării au fost reținuți. Unul a reuşit să părăsească regiunea transnistreană şi este dat în căutare. Prin sentinţa de ieri a aşa-numitei judecătorii supreme de la Tiraspol, femeia care a cooperat cu anchetatorii a fost condamnată la 9 ani de privaţiune de libertate în penitenciar cu regim comun, iar restul membri ai grupării criminale au primit între 12 şi 14 ani de puşcărie cu regim corecţional şi sever.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!