ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Belgienii au comemorat victimele atentatelor de la Bruxelles

12:44 | 22.03.2017 Categorie: Externe

Bruxelles, 22 mar. /MOLDPRES/. Politicieni belgieni, supravieţuitorii şi rudele celor decedaţi în urma atentatelor sinucigaşe de la Bruxelles din data de 22 martie 2016 au participat astăzi la ceremoniile de comemorare a victimelor atacurilor teroriste soldate cu 32 de morţi şi peste 300 de răniţi, transmite Mediafax, preluat de MOLDPRES.

Regele Philippe, regina Mathilde şi premierul Charles Michel au participat la ceremoniile de la aeroportul Zaventem din Bruxelles, unde teroriştii sinucigaşi au detonat două bombe în zona de plecări a aeroportului, relatează The Associated Press.

Un al treilea terorist sinucigaş a detonat ulterior o bombă la staţia de metrou Maalbek, unde de asemenea a fost organizată o ceremonie de comemorare.

Un moment de reculegere a fost ţinut la ora locală 7.58 la aeroport şi la ora 9.11la staţia de metrou Maalbek, marcînd momentul exact în care în urmă cu un an s-au produs exploziile, notează Dpa.

Un monument de comemorare a victimelor triplului atentat urmează să fie dezvelit la Bruxelles.

În dimineaţa zilei de 22 martie, capitala Belgiei, Bruxelles, a fost scena a trei atacuri sinucigaşe coordonate, dintre care două la aeroportul oraşului, iar unul la staţia de metrou Maalbek, în apropiere de sediul UE, fiind cele mai sîngeroase atacuri teroriste din istoria Belgiei.

Atentatele au fost comise de trei cetăţeni belgieni radicalizaţi care aveau legătură cu reţeaua extremistă Stat Islamic.

"Le promitem ţărilor cruciate care s-au aliat împotriva Statului Islamic zile şi mai sumbre, ca reacţie la agresiunea contra noastră", transmitea organizaţia teroristă în mesajul de revendicare a atentatelor de la Bruxelles.

(Editor A. Răileanu)

img17002215

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!