ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Companiile aeriene cu sediul în Marea Britanie au fost îndemnate să se mute în Europa, după Brexit

14:28 | 22.03.2017 Categorie: Externe

Londra, 22 mar. /MOLDPRES/. Liderii europeni au avertizat companiile aeriene precum easyJet, Ryanair şi British Airways că vor trebui să-şi schimbe sediul şi să vîndă acţiuni naţionalilor europeni dacă doresc să continue să zboare pe rute în interiorul Europei continentale, după Brexit, informează The Guardian, citat de Mediafax și MOLDPRES.

Executivilor principalilor transportatori aerieni le-a fost reamintit în timpul întrevederilor private recente cu oficialii europeni că pentru a continua să opereze pe rute pe continentul european, de exemplu de la Milano la Paris, aceştia trebuie să aibă un sediu pe teritoriul european, iar o majoritate a capitalului acţiunilor lor trebuie să fie deţinută de UE.

Unele companii aeriene au început deja să caute sedii alternative şi să examineze felul în care ar putea asigura deţinerea principală a acţiunilor în cadrul unei conduceri europene. Altele însă par numai să spere la flexibilitatea Comisiei Europene faţă de regulamentul acordului aviatic curent.

Oficialii europeni au fost însă clari în cadrul întrevederilor despre rigiditatea regulamentului, printre preocupările la nivel european că multe companii din industria aviatică neagă consecinţele deciziei Marii Britanii de a părăsi UE.

(Editor A. Răileanu)

img17002223

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!