ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Radu Albot a promovat pe tabloul principal al turneului de la Miami

09:03 | 23.03.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean Radu Albot s-a calificat pe tabloul principal al turneului ATP de la Miami (SUA) și în seara zilei va susține meciul cu Andreas Seppi din Italia, relatează MOLDPRES.

Promovarea în această fază a competiției constituie o premieră în cariera sa. În calificări el i-a învins pe Elias Ymer (Suedia) în două seturi (6-2, 5-1, abandon) și Sergiy Stakhovsky (Ucraina, în trei seturi 4-6, 6-2, 6-4).

Radu Albot (27 de ani) se situează în prezent pe locul 89 în clasamentul mondial. Andreas Seppi (33 de ani) ocupă actualmente poziția a 68-a în această ierarhie.

Radu Albot este cel mai bun tenisman moldovean. Lui îi aparțin o serie de recorduri în sportul moldovenesc. Cea mai bună plasare a sa în clasamentul mondial a fost pe 4 mai 2015 cînd a ocupat locul 82.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17002257

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!