ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Proiectul de lege pentru modificarea Constituției a fost inclus pe agenda Parlamentului

13:15 | 23.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/.  Proiectul de lege pentru modificarea articolului 70 din Constituția Republicii Moldova a fost inclus pe ordinea de zi a ședințelor în plen ale Parlamentului pentru perioada 24-31 martie 2017. De asemenea, Biroul permanent, în ședința de astăzi, a mai decis neparticiparea delegației oficiale a Parlamentului R. Moldova la evenimentele organizate cu ocazia a 25 de ani de la formarea CSI, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Motivul este hărțuirea de către anumite autorități ale Federației Ruse a demnitarilor din Republica Moldova. Decizia a fost luată cu majoritatea voturilor membrilor Biroului permanent.  Propunerea nu a fost susținută de reprezentanții fracțiunilor PSRM și PCRM. Totodată, Președintele fracțiunii PSRM a anunțat că deputații socialiști vor merge pe cont propriu la eveniment.

Alte proiecte incluse pe ordinea de zi a ședințelor în plen ale Parlamentului din perioada 24-31 martie sînt: proiectul de hotărîre privind numirea în funcția de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, proiectul legii integrității, care urmează să fie discutat în lectura a II, proiectul de lege privind Agenția recuperarea bunurilor infracționale, lectura II. De asemenea, vor fi examinate cîteva proiecte referitor la o serie de modificări și completări care vizează sectorul financiar-bancar, inclusiv garantarea depozitelor persoanelor fizice în sistemul bancar. 

În agenda Parlamentului pentru următoarea perioadă a fost inclus și raportul Comisiei speciale pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățămînt.

img17002269

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!