ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un ex-deputat rus a fost împuşcat mortal în centrul Kievului

13:53 | 23.03.2017 Categorie: Externe

Kiev, 23 mar. /MOLDPRES/. Fostul deputat rus, Denis Voronenkov, a fost împuşcat mortal astăzi în centrul Kievului, Ucraina. Anunţul a fost făcut de către şeful poliţiei de la Kiev, Andrei Krişenko, scrie ziarul Korrespondent, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în atacul comis de către o persoană necunoscută asupra fostului deputat din Duma de Stat a Rusiei, a fost rănit încă un cetăţean. Totodată, şeful poliţiei de la Kiev a declarat că „omorul ar fi fost efectuat la comandă”, aceasta fiind prima versiune a oamenilor legii.  

Totodată, în urma schimburilor de focuri, atacatorul a fost rănit de paza lui Denis Voronenkov.

După expirarea mandatului de deputat, Denis Voronenkov a plecat din Federația Rusă în Ucraina împreună cu soția sa, Maria Maksakova, care de asemenea a fost deputat în Duma rusească. Denis Voronenkov deţinea cetăţenia Ucrainei.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17002272

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!