ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” din Chişinău a lansat concursul de lectură „Bătălia cărţilor”

16:20 | 23.03.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”  din Chişinău a lansat astăzi la Filiala „Tîrgu-Mureş”  concursul de lectură "Bătălia cărţilor", ediţia a III-a, realizat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj (România), informează MOLDPRES.

Solicitată de agenţie, directorul-adjunct al Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”, Elena Butucel a menţionat că acest concurs are drept scop stimularea lecturii şi promovarea literaturii în rîndul copiilor cu vîrste cuprinse între 11 şi 14 ani, precum şi al adolescenților (15-18 ani), și se va desfășura în perioada martie-octombrie 2017.

„Lista cuprinde cîte 10 titluri pentru fiecare categorie de vîrstă din literatura autohtonă şi universală. Astăzi am prezentat cărţile recomandate pentru lectură. În noiembrie vom evalua fişele de lectură completate de către cititori. În baza acestor fişe vor fi evidenţiaţi finaliştii. Fiecare finalist va participa la finala „Convinge-mă să citesc”,  în cadrul căreia va prezenta cartea care i-a plăcut mai mult din cele 10 recomandate. În cadrul finalei va fi desemnată şi „Cartea Anului”, care a fost cea mai citită. Finalişti vor primi diplome şi premii. De asemenea, îi aşteaptă şi alte surprize”, a precizat Elena Butucel.

Majoritatea dintre cele 20 de cărţi incluse în listă sînt din literatura universală. În rîndul acestora se înscriu şi patru cărţi din literatura română din R. Moldova:  „Copii în cătușele Siberiei” de Spiridon Vangheli, "Galopul cailor de lut” de Victor Dumbrăveanu (la secţiunea copii) şi  „Și tu ești singur” de Aurelian Silvestru şi „Clopotnița” de Ion Druţă – la secţiunea maturi.

Prezent la eveniment, scriitorul Spiridon Vangheli a afirmat că acest concurs de lectură este benefic. „Este foarte important ca să aducem în faţa cărţii cît mai mulţi copii şi adolescenţi, în situaţia în care a invadat internetul, telefoanele mobile şi alte tehnologii informaţionale. Iată de ce eu salut această bătălie a cărţilor, care, sper că îi va mobiliza şi pe scriitori, şi pe bibliotecari”, a constatat Spiridon Vangheli.

Potrivit organizatorilor, cărţile, setul de documente referitoare la organizarea concursului vor fi disponibile în toate filialele Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”. 

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img17002279

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!