ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vinurile moldoveneşti au fost apreciate la o expoziţie specializată din China

16:29 | 24.03.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Mai multe companii vinicole din Republica Moldova participă la Expoziția specializată „China Food and Drink Fair 2017”, care se desfășoară în perioada 23–25 martie în oraşul Chengdu, China, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare a precizat că în prima zi a expoziției, vizitatorii au degustat cele 180 de tipuri de vinuri și divinuri prezentate de 24 companii autohtone. Atît importatorii, cît și distribuitorii chinezi s-au arătat interesați de produsele noastre, vinificatorii moldoveni reușind să stabilească circa 350 de noi contacte de afaceri pentru viitoarele comenzi și colaborări.

China reprezintă una dintre piețele-țintă pentru vinurile Moldovei, piață pe care se atestă o creștere constantă a exporturilor. În anul 2015, volumul exportului de vinuri moldoveneşti în China a constituit circa 1,2 mln de litri, ceea ce reprezintă o creștere de 104% în raport cu anul 2014.

Fondat în 1955, China Food and Drink Fair este cel mai important tîrg din China, specializat în băuturi și produse alimentare. În fiecare primăvară și toamnă evenimentul întrunește, pe o suprafață de peste 128.000 de metri pătrați, aproximativ 3.000 de expozanți din 40 de țări și peste 300.000 de vizitatori. 

(Reporter A. Mardare, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!