ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de marți, 28 martie 2017

08:18 | 28.03.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va avea un dialog cu presa cu ocazia împlinirii a 100 de zile de la învestirea în funcție.

Ora 19.30, Reședința de Stat, str. N. Iorga, 23.

***

Comisiile parlamentare se convoacă în ședințe.

Orele 09.00 - 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Președintele Parlamentului Andrian Candu va participa la inaugurarea expoziției dedicate aniversării a 60-a a semnării Tratatului de la Roma.

Ora 11.00, ASEM, blocul F, et. II, str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, nr. 59. 

***

Parlamentul organizează audieri publice pe marginea proiectului Strategiei naționale de integritate și anticorupție pentru anii 2017-2020. Evenimentul are loc la inițiativa Președintelui Parlamentului Andrian Candu și va reuni reprezentanți ai autorităților, membri ai societății civile și experți.

Ora 14.00, Parlamentul Republicii Moldova. 

***

Curtea Constituțională va examina sesizarea Curții Supreme din decembrie 2016, privind corespunderea cu Constituția a legii care prevede tragerea la răspundere penală a judecătorului, pentru pronunțarea cu bună-știință a hotărîrilor contrare legii.

Ora 11.00, str. A. Lăpușneanu, 28.

***

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei invită la clubul de presă cu genericul „Cum prevenim situațiile de risc pentru copii și ce facem ca să le asigurăm bunăstarea?”.

Ora 14.00, Hotelul ”VisPas”, sala de conferințe, str. Alexandru Lăpușneanu 26. 

***

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, va efectua o vizită de inspectare a proiectelor de dezvoltare, în derulare, din raionul Nisporeni.

Ora 10.00, satul Vărzărești, raionul Nisporeni.

***

Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor organizează deschiderea Forumului regional al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor pentru Europa și CSI „Consolidarea capacităților inovației în ecosistemul centrat pe TIC și încurajarea creșterii startup-urilor TIC”.

Ora 09.00, MTIC, et. 4, bd. Ştefan cel Mare, 134.

***

Biroul Naţional de Statistică și Organizația Națiunilor Unite invită la evenimentul de lansare a GenderPulse - primul instrument de vizualizare grafică interactivă, ușoară de înțeles, a indicatorilor statistici sensibili la dimensiunea de gen.

Ora 10.00, BNS, sala de conferințe, etajul 8, str. Grenoble, 106.

***

Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) invită la Conferința PARE 1+1: „Remitențele – sursă de amplificare economică a regiunilor”.

Ora 10.00, Radisson Blu Leogrand Hotel, str. Mitropolit Varlaam, 77.

***

Oficiul Național al Viei și Vinului, cu susținerea partenerului său strategic, Proiectului de Competitivitate din Moldova, implementat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională și Guvernul Suediei, invită reprezentanții mass-media la o conferință de presă dedicată rezultatelor înregistrate la expozițiile specializate  „ProWein 2017” din orașul german Dusseldorf și „China Food and Drink Fair 2017” din orașul chinez Chengdu.

Ora 11.00, hotelul Jolly Allon, sala mare, str. Maria Cibotari, 37.

***

Institutul Național de Cercetări Economice invită la masa rotundă „Perfecționarea politicilor privind egalitatea de gen în sfera ocupării forței de muncă”.

Ora 15.00, Institutul Național de Cercetări Economice, str. Ion Creangă 45, bir. 209.

***

Compania „Avia Invest” și compania aeriană Wizz Air invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Wizz Air inaugurează la Aeroportul Internațional Chișinău cea de-a 26-a bază operațională. Lansează două destinații noi  operate de pe Aeroportul Chișinău și sărbătorește pasagerul cu numărul 500 000 deservit la Chișinău”.

Ora 13.00, Sala Delegațiilor Oficiale a Aeroportului Chișinău.

***

Partidul Acțiune și Solidaritate invită la o conferință de presă susținută de secretarul general al PAS, Igor Grosu, și juristul Sergiu Litvinenco, cu titlul: „Proiect de lege pentru combaterea traseismului politic în rîndul aleșilor locali”.

Ora 11.00, sediul PAS.

***

Veterani războiului de pe Nistru invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă: „Înălțarea bisericii eroilor independenței, pictarea galeriei eroilor și amenajarea bisericii eroilor independenței pe strada Gării (Eroilor independenței 1) din Chișinău”.

Ora 10.00, Agenţia INFOTAG.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!