ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O şcoală de afaceri pentru tineri şi-a început activitatea în premieră în nordul ţării

10:49 | 28.03.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Peste 200 de tineri antreprenori, manageri şi studenţi din Regiunea de Nord  s-au înscris la studii în cadrul unei Şcoli de afaceri, care este o premieră pentru ţara noastră.  Instruirea s-a desfăşurat în perioada 27-28 martie, la Universitatea de Stat „A. Russo” din Bălţi, și a fost organizată de către Asociaţia Oamenilor de Afaceri din R. Moldova (AOAM) şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), comunică MOLDPRES.

Participanţii la proiectul „Şcoala de afaceri AOAM” au avut posibilitatea să-şi dezvolte abilităţile antreprenoriale, beneficiind de instruire şi consultanţă pentru a lansa o afacere.

„Am debutat la Bălţi, deoarece am găsit aici o receptivitate deosebită şi  deschidere spre colaborare din partea Universităţii „A. Russo”. Pentru AOAM susţinerea tinerilor antreprenori este esenţială, prin care contribuim la o dezvoltare durabilă şi constantă a R. Moldova”, a menţionat Olesea Munteanu, director executiv al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din R. Moldova.

La rîndul său, Ion Bodrug, directorul ADR Nord, a specificat că asemenea cursuri intensive pentru dezvoltarea capitalului uman contează mult pentru susţinerea mediului de afaceri în regiune. „ADR Nord implementează proiecte de infrastructură, dar este foarte important cine le va dezvolta şi cine va lucra aici, în teritoriu”, a precizat Ion Bodrug.

ADR Nord şi AOAM colaborează în baza unui acord, încheiat în luna august 2016. La Bălţi, proiectul „Şcoala de afaceri AOAM” şi-a început activitatea  după semnarea unei înţelegeri de cooperare între Asociaţie şi Universitatea de Stat „A. Russo”. Astfel, părţile şi-au propus să sprijine procesul de valorificare a potenţialului studenţilor şi să promoveze cultura antreprenorială în rîndul tinerilor.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17002367

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!