ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk

08:09 | 30.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Premierul Pavel Filip s-a întîlnit ieri, la Bruxelles, cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk. Oficialii au vorbit despre priorităţile politicii interne şi externe a Republicii Moldova. progresele înregistrate în implementarea reformelor, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului R. Moldova. 

În debutul întrevederii, Prim-ministrul l-a felicitat pe oficialul european cu prilejul realegerii în calitate de Președinte al Consiliului European. Totodată, Pavel Filip a spus că Republica Moldova rămîne ferm determinată pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE și realizarea angajamentelor asumate. În particular, oficialii au discutat despre Codul Audiovizualului şi Legea integrităţii, care sînt restante în Foaia de parcurs. 

„Avem deja o serie de realizări importante în domeniul reformelor. Cu toate acestea, conștientizăm că trebuie să facem mai mult. Asigurarea independenţei justiţiei, combaterea corupţiei, îmbunătăţirea climatului de afaceri și investigarea fraudei bancare sînt dosare prioritare pentru noi. Vrem să fim un partener de încredere al UE, inclusiv în contextul pregătirilor pentru Summit-ul Parteneriatului Estic din noiembrie 2017. Vom fi realiști și constructivi pentru a asigura succesul acestui eveniment”, a declarat Pavel Filip.   

La rîndul său, Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a salutat rezultatele înregistrate şi determinarea autorităţilor Republicii Moldova să persevereze în procesul consolidării democraţiei şi a statului de drept, un element cheie în asigurarea realizării obiectivelor de integrare europeană a Republicii Moldova. ”Aveți tot suportul meu personal, precum și al UE în avansarea pe calea reformelor în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Donald Tusk.

Prim-ministrul Pavel Filip efectuează, în perioada 29-31 martie, o vizită de lucru în Regatul Belgiei și în Marele Ducat de Luxemburg.