ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de vineri, 31 martie 2017

19:14 | 30.03.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Parlamentul va organiza audieri publice privind reforma sistemului electoral, inițiativa parlamentară privind sistemul uninominal, revizuirea și modificarea Codului electoral și a legislației conexe. La discuții vor participa deputați, reprezentanți ai partidelor politice, Comisiei Electorale Centrale, Ministerului Justiției, Curții Constituționale, reprezentanți ai societății civile și experți.

Ora 09.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Camera de Comerț și Industrie invită mass-media la deschiderea Forumului de afaceri Republica Moldova – Pakistan.

Ora 09.30, Sala de Conferinţe Saxophone a hotelului Jazz, str. Vlaicu Pîrcălab, nr. 72.

***

Instituțiile mass-media sînt invitate la Conferința Națională ”Programul Comunitate Incluzivă  Moldova: realizări și perspective”, eveniment organizat în  parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, cu suportul financiar al Fundației Soros Moldova.

Ora 09.30, Centrul de Instruiri Keystone Moldova, str. Albișoara 42/1 (în regiunea Fabricii de mobilă ”Viitorul”).

***

Primăria municipiului Chişinău, de comun cu Oficiul Stării Civile, organizează o acţiune festivă de celebrare a nunţilor de aur şi de diamant pentru 19 cupluri din capitală.

Ora 9.00, oficiul sus-numit, str. Maria Cebotari, 1.

***

Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) organizează conferința de lansare a materialelor didactice destinate refugiaților:  Currriculum de studiere a limbii române și modulul de studiere la distanță a limbii române A1+.

Ora 13.30, str. Iacob Hîncu, 10/1, et. 2.

***

Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii „ZIPhouse” cu susținerea USAID și a Guvernului Suediei, prin intermediul Proiectului de Competitivitate din Moldova, invită reprezentanții mass-media la o nouă ediție a proiectului lunar “Profashion Meetup”. Aceasta va fi dedicată Programului de studii în fashion și design de la celebrul Institut de POLIMODA din Florența.

Ora 17.30, centrul sus-numit, str. Studenților 9/19.

***

Presa este  invitată în fața Direcției ÎS „Calea Ferată din Moldova” pentru deplasarea ulterioară la Dobruja, pe segmentul de cale ferată Căinari – Revaca, cu scopul amenajării de către angajații Căii Ferate a sectorului și plantării de pomi pentru prevenirea alunecărilor de teren.

Ora 9.00, str. Vlaicu Pîrcalab, nr. 48.

***

Ambasadele Ungariei, Italiei, Poloniei și Centrul “Don Bosco” invită la conferința de presă cu prilejul celei de-a VII-a ediții a Turneului de Ping Pong dedicat tinerilor și copiilor organizat de Centrul Don Bosco, sub patronajul șefilor celor trei misiuni diplomatice.

Ora 10.00, Ambasada Ungariei la Chișinău, bd. Ștefan cel Mare 131.

***

Mişcarea Civică „Tinerii Moldovei” invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Falsificarea datelor recensămîntului”.

Ora 12.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. A. Puşkin 22, of. 446.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Prim-ministrul Pavel Filip efectuează, în perioada 29-31 martie, o vizită de lucru în Regatul Belgiei și în Marele Ducat de Luxemburg.

Pe 31 martie, Pavel Filip va participa la cea de-a treia Reuniune a Consiliului de Asociere R. Moldova – Uniunea Europeană, unde va fi prezentat Raportul de progres privind implementarea Agendei de Asociere RM – UE.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!