ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraineanul Olexand Bortnyk a devenit liderul memorialului de șah rapid ”V. Cebanenco”

10:35 | 01.04.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Marele maestru internațional Olexandr Bortnyk din Ucraina a devenit liderul memorialului de șah rapid ”V. Cebanenco” de la Chișinău după prima zi de concurs, relatează MOLDPRES.

El conduce clasamentul după ce a repurtat cinci victorii, iar o partidă a încheiat-o la egalitate în șase runde disputate.

Liderul este urmat de marii maeștri internaționali Evgeny Postny (Israel, 5 puncte), Vitaly Bernadsky (Ucraina) și Dumitru Svetușchin (Moldova), care au adunat cîte 4,5 puncte.

Cel mai titrat șahist al turneului, Nigel Short (Marea Britanie), totalizează împreună cu Evgheny Romanov (Rusia), Stefan Djuric (Serbia) și Viktor Komliakov (Moldova) cîte 4 puncte. 

Cel mai bun jucător moldovean, Viorel Bologan, a suferit surprinzător trei înfrîngeri și a adunat doar 2,5 puncte.

Astăzi vor fi disputate ultimele trei runde, iar finala se va desfășura cu începere de la ora 16.00 la Palatul Republicii.

Primii opt clasați vor fi remunerați de federația națională cu prime care vor varia între 2000 și 26000 de lei. Cel mai bun veteran al turneului va primi 1500 de lei. Aceeași suma va fi înmînată și celei mai bune jucătoare.

Veaceslav Cebanenco a fost cel mai mare teoretician în șahul moldovenesc, elaborînd diferite scheme tactice și strategice de joc, care au fost și sînt aplicate în prezent inclusiv pe arena internațională.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17002486

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!