ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de luni, 3 aprilie 2017

22:30 | 02.04.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Cu începere de la ora 11.00, la Chișinău, se va desfășura Forumul Internaţional „Uniunea Economică Euroasiatică – Republica Moldova” în cadrul căruia, la ora 11:20 va fi semnat Memorandumul de cooperare între Comisia Economică Eurasiatică şi Republica Moldova.

La ora 12:10, șeful statului Igor Dodon și Tigran Sarkisyan, președintele Colegiului Comisiei Economice Eurasiatice, vor face declarații pentru presă.

Palatul Republicii, str. Maria Cebotari, 16.

***

Membrii Partidului Democrat din Moldova se vor reuni în ședință de lucru, în care vor fi discutate mai multe subiecte de actualitate.

După ședință, reprezentanții mass-media sînt invitați la briefingul tradițional.

Ora 11.00, sediul central al PDM, str. Tighina 32.

***

Mihai Ghimpu, președintele PL va susține o conferință de presă cu tema: ”Deputații PL sesizează Curtea Constituțională și solicită declararea Decretului nr. 105 din 28.03.2017 emis de Igor Dodon ca fiind neconstituțional”.

Ora 12.00, sediul Partidului Liberal, str. Nicolae Iorga nr. 15.

***

Consilierii municipali ai PSRM organizează un briefing cu tema: "Detalii despre "mafia parcărilor" din Chișinău".

Evenimentul va avea loc în incinta Primăriei, imediat după ședința săptămînală a serviciilor municipale ale Primăriei Chișinău.

***

Organizaţia Veteranilor din Republica Moldova invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: „9 Mai”.

Ora 11.00, Agenţia INFOTAG.

***

Asociaţia obştească „Patria noastră – Moldova” invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: „Noi l-am votat pe Preşedinte. Avem întrebări de pus Preşedintelui”.

Ora 10.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. A. Puşkin 22, of. 446.

***

Medicul psihiatru Stanislav Grosu invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: „Cannabis în medicină. Subiect abordat în contextul Forumului Miniștrilor Sănătății din Europa de Sud-Est”. 

Ora 12.00, Agenţia INFOTAG. 

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei,  efectuează, în perioada 1–5 aprilie, o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite. 

***

Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene va participa, în capitala Marelui Ducat de Luxemburg, la cea de-a 11-a reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova, unde vor fi abordate subiecte ce vizează parcursul european al țării noastre.

(Editor. M. Jantovan) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!