ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Memorialul de șah ”Vasile Vatamanu” a reunit un număr-record de participanți

10:37 | 03.04.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. Ediția a cincea a memorialului de șah ”Vasile Vatamanu”, rezervat cadeților, care s-a desfășurat la Școala specializată de pe str. Vasile Lupu din capitală,  a reunit un număr-record de participanți – 68, relatează MOLDPRES.

Cîștigător a devenit Dan Grigoraș (12 ani), care a totalizat 7,5 puncte din 9 posibile. ”Nu este primul turneu la care devin premiant. Am mai cîștigat cîteva, inclusiv în Italia unde muncesc părinții”, a declarat pentru agenție învingătorul. Locul doi i-a revenit lui Vlad Caras (8 ani), care a acumulat 7 puncte. Același punctaj l-au adunat Stas Cubarschi, Andrei Veclov, Alexandru Belioglo, Severean Codreanu, departajați în clasament, conform criteriilor suplimentare.

În concursul feminin premiante au devenit, în ordine, Anastasia Duteva, Dorina Levca și Dumitrița Josanu. ”Este o competiție necesară pentru jucătorii care se familiarizează cu tainele șahului. Este important că au fost oferite premii și pentru categoria de vîrstă pînă la 10 ani. Mulțumesc organizatorilor, în special dnei Larisa Vatamanu, Federației Moldovenești de Fotbal, Agenției Informaționale de Stat MOLDPRES pentru contribuția adusă la buna desfășurare a turneului”, a declarat arbitrul principal al competiției Valeriu Coadă.

Vasile Vatamanu a fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, director al AIS MOLDPRES (1990-1994), ofițer de presă la Federația Moldovenească de Fotbal (1996-2008). A decedat în urma unui accident rutier în 2011.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17002500

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!