ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primii beneficiari din acest an ai Programului PARE 1+1 au semnat contractele de finanţare

17:19 | 04.04.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. Primii 33 de beneficiari din acest an ai Programului PARE 1+1 au semnat astăzi contracte de finanţare în sumă de 6,6 mln de lei, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii /ODIMM/, 20 dintre antreprenori activează în agricultură și intenționează să cultive cereale, viță-de-vie, culturi eterice și legume în spații protejate, alți șapte prestează servicii educaționale, medicale și deservire auto, iar șase activează în sectorul agroalimentar și industria de prelucrare a lemnului. 

Aplicanții au fost informați despre suportul consultativ oferit de către ODIMM pe parcursul etapelor de derulare a Programului PARE 1+1, procedura de efectuare a investițiilor și despre monitorizările efectuate în perioada de pre-finanțare și post-finanțare. 

Experții ODIMM au informat beneficiarii despre procedura corectă de utilizare a granturilor nerambursabile oferite de către stat pentru lansarea sau dezvoltarea unei afaceri.

Programul PARE 1+1 are drept scop mobilizarea resurselor umane şi financiare ale cetățenilor Republicii Moldova care muncesc peste hotare în dezvoltarea economică durabilă a țării noastre, prin stimularea înființării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii. Programul funcționează în baza regulii „1+1”, astfel încît fiecare leu investit din remitențe va fi suplinit cu un leu în formă de grant din cadrul Programului. Beneficiarii de granturi pot fi cetățeni ai Republicii Moldova, care muncesc peste hotare şi beneficiari de remitențe, rude de gradul I.

(Reporter A. Mardare, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!