ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regiunea transnistreană a cerut Rusiei să recunoască documentele emise de autoritățile de la Tiraspol

19:47 | 04.04.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. Regiunea transnistreană s-a adresat astăzi Rusiei cu rugămintea să recunoască oficial documentele emise de regiunea separatistă. Despre aceasta se vorbește într-o rezoluție adoptată de către așa-numitul soviet suprem de la Tiraspol, informează MOLDPRES cu referire la TASS.

„Am adoptat o rezoluție în care ne adresăm Federației Ruse cu propunerea de a recunoaște documentele emise de Republica Moldovenească Nistreană”, a declarat jurnaliștilor președintele sovietului suprem Alexandr Șerba. Acesta a mai spus că rezoluția informează conducerea rusească despre crearea punctului comun de control la frontieră dintre R. Moldova și Ucraina pe segmentul transnistrean, dar și despre „motivarea politică în ceea ce privește schimbarea furnizorului de energie electrică”.

„Sîntem gata să facem față oricăror presiuni politice și economice, dar în aceste condiții considerăm că nu ne vom descurca fără ajutorul Federației Ruse”, a adăugat Șerba.

(Editor A. Răileanu)

img17002564

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!