ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul va putea încheia acorduri de investiții privind realizarea proiectelor investiționale strategice

15:15 | 05.04.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi un proiect de completare a Legii cu privire la investițiile în activitatea de întreprinzător, potrivit căruia ”Guvernul poate încheia acorduri de investiții privind realizarea proiectelor investiționale”, informează MOLDPRES.

Modificarea legislației a fost efectuată în scopul ameliorării climatului investițional și asigurării proiectelor investiționale strategice. Completarea respectivă va permite definirea clară a drepturilor, obligațiilor și facilităților investiționale prevăzute pentru proiectele investiționale strategice destinate economiei naționale, inclusiv suportul administrativ acordat investitorilor de către stat, menționează Ministerul Economiei.

Proiectul de lege va oferi Guvernului posibilitatea de a încheia cu investitorii strategici un Acord de investiții privind realizarea proiectelor investițional. Documentul semnat la nivel de Executiv va reduce riscul investițional, va proteja interesele legitime ale investitorilor și va asigura implementarea cu succes a proiectelor, sînt de părere autorii proiectului.

Modul de elaborare, adoptare și monitorizare a implementării acordului de investiții, principiile și parametrii acestuia, precum și criteriile de determinare și selectare a proiectelor investiționale strategice vor fi stabilite de Guvern.

Proiectul urmează să fie remis Parlamentului spre examinare și adoptare.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!